Több, mint egy sport

Foci, másként

Cardiff-Arsenal review

2018. szeptember 02. 17:26 - Lupi Azzuro

Körülbelül az ötödik percben látszott, hogy ez a meccs sokgólos lesz, ami végül be is igazolódott, de azért ez korántsem két ellenállhatatlan támadó gépezet összecsapásának eredménye. Két dolgot tartok érdemesnek megjegyezni.

Az, hogy Torreira a harmadik találkozón sem volt kezdő, abszolút érthetetlen Emery részéről. Gouendouzi aranyos srác, az pedig, hogy honnan hova jutott ilyen rövid idő alatt, szép sztori. De amikor ott ül a padon az uruguayi, ráadásul nem látszik, hogy sérült lenne, felelőtlen és ostoba döntés. Persze, lehet mondani, hogy így is nyertek az ágyúsok, de abban a 25 percben, míg Lucas pályán volt:

  • az Arsenal támadás építése sokkal gördülékenyebben működött
  • a londoniak középpályája többet segítette a támadókat
  • Torreira 26/26 jó passzt adott
  • sikerült megnyerni az összecsapást - az ő gólpasszával.

 

Azt pedig, hogy ma egymásnak voltak az ellenfelei, mind a két fél megköszönheti. Ha mondjuk a City vagy a Chelsea játszik ma ezzel a Cardiffal, kivégzik őket egy 0-4-el. A walesiek védelme elképesztő vakon volt, ráadásul a támadóik hasonlóan enerváltan teljesítő hátvédekkel néztek farkasszemet. Emery-ék is boldogak lehetnek, mert ez után a hibát hibára halmozó teljesítmény után kevés alkalommal jöhettek volna győztesen le a pályáról. Mi sem mutatja ezt jobban, mint, hogy a két együttes xG-je 0,77 (Cardiff) és 1,34 (Arsenal). (Az xG egy olyan statisztikai mutató, amely gólhelyzetek minőségét osztályozza, ezzel megmutatva, hogy egy képzeletbeli átlagos csapat hányszor talált volna be.) Vagyis a 2-3-as eredmény helyett a reális az 1-1 vagy az 1-2 lenne, de ez nem az a délután volt.

Ja és +1: Valaki keresse fel Cable-t, utazzon vele vissza az időben legalább 5-6 évet és hozza vissza az akkori Özilt. Gülü ma sem erőltette túlságosan meg magát, 39/47 passzot sikerült abszolválni, ami 83%-os pontosság - összehasonlításképp, Mustafi 54/67-et hozott - és bár erről nem találok statot, gyanítom, hogy 8 km-nél több nem került a lábába (ha valaki megtalálja és butaságot mondok, szóljon, vagy hallgasson mindörökké). 

cardiff-arsenal_jpg_large.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tobbmintegysport.blog.hu/api/trackback/id/tr4814217891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása